Paste bolognese

01 decembrie 2021,
paste bolognese - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pasta-984411_1920

Iata o reteta de paste bolognese deliciosa si usor de preparat.

Ingrediente Paste bolognese

paste (dupa preferinta)

pentru sos bolognez:

3 linguri de ulei de masline,

o ceapa,

un morcov,

rosii pasate,

carne tocata amestec (cantitatea depinde de cantitatea de paste),

2 catei de usturoi,

rozmarin,

sare,

piper,

pentru ornat parmezan ras.

 

Mod de preparare Paste bolognese

– se fierb pastele in apa clocotita cu sare si putin ulei conform indicatiilor de pe ambalaj
– intr-o tigaie se pune la incins uleiul de masline si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mica
– se adauga si carnea tocata si se mai lasa cateva minute sa isi schimbe culoarea
– se adauga rosiile pasate,rozmarinul,sarea si piperul,plus un polonic-doua din zeama in care au fiert pastele sau supa si se dau in cateva clocote pana sosul mai scade
– se pun pe farfurie paste,se adauga sos si se rade parmezan deasupra

Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita