Paccheri umpluti cu carne de curcan

24 decembrie 2017,

Anisoara 67 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Paccheri umpluti cu carne de curcan.

Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!

 

 

Ingrediente Paccheri umpluti cu carne de curcan

300 g paste Paccheri,250 g carne tocata de curcan,1 radacina de patrunjel,2 ardei kapia rosu copt,1 ceapa rosie,1 lingura de legume deshidratate,1 lingura de amestec de ierburi aromatice uscate,3 linguri de ulei de masline cu aroma de busuioc,oua de prepelita,
Sos bechamel:20 g unt2 linguri de faina ,600 ml lapte,sare ,piper, dupa gust,
gratinare:100 g cascaval ras

 

 

Mod de preparare Paccheri umpluti cu carne de curcan
Aceste paste fainoase sunt obtinute din gris de grau dur, sunt scurte si se pot umple usor cu diferite umpluturi. Sunt delicioase!!
Carnea de lucru de curcan se toaca la masina. Ceapa curatata se taie marunt, radacina de patrunjel se curata de coaja si se da prin razatoarea fina, ardeiul copt se curata de coaja, samburi si cotorul se indeparteaza, apoi se taie marunt si totul se caleste in uleiul de masline incins. Cand totul se inmoaie un pic, se adauga carnea tocata, lingura de legume deshidratate, condimentele si se adauga o cescuta de apa. Se potriveste de sare, dupa gust, apoi se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade tot sucul lasat. Se lasa sa se raceasca un pic.

Se pune intr-o cratita, apa cu un praf de sare sa fiarba, cand da in clocot, se pun pastele la fiert 5 minute, al dente. Se scurg si se trec sub jet de apa rece.

Carnea se pune intr-un cornet de plastic si se umple fiecare pasta in parte (sau ne ajutam de o lingurita), apoi se asaza una langa alta, in picioare, intr-o tavita mai inalta. Se lasa un pic gol, aproape de capatul pastei, loc unde se va sparge si pune cate un ou de prepelita (eu am lasat si fara ou, dupa preferinta).

Se prepara sosul, topind untul, in care adaugam faina si amestecand continuu, adaugam laptele, sarea si condimentele, amestecand pana se ingroasa la consistenta unei smantani. Se toarna cu grija, pe langa paste, pana aproape de capatul lor, fara a le acoperi si se dau in cuptorul deja incins, timp de 15 minute, dupa care se scot, se rade deasupra cascavalul si apoi se rebaga in cuptor, inca 5 minute, pentru gratinare. Se servesc calde!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita