Amalia a trimis aceasta delicioasa reteta de post.
Ingrediente Lasagna de post
– Pentru umplutura:
– 1 ceapă
– 2 căţei de usturoi
– 1 dovlecel
– 1 ardei gras rosu
– 1 ardei gras verde
– 10 masline fara samburi
– 250 ml suc de rosii
– 1 lingurita de oregano
– sare,piper,dupa gust
– 1 linguri ulei de masline
– 100 g cascaval vegetal, ras
Pentru sosul Bechamel:
– 3 linguri ulei de masline
– 6 linguri faina
-1 cana lapte de soia
– sare
– nucşoară
Mod de preparare Lasagna de post
– se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi.
– adăugaţi dovleceii taiati cuburi, ardeii, şi roşiile cuburi, condimentaţi şi gatiti legumele la abur timp de 5-10 minute.
– pentru a prepara sosul béchamel, incalziti uleiul în oală, adăugaţi făina şi amestecaţi până se omogenizeaza ;adaugati bautura Joya cu Calciu amestecand continuu si putina sare, iar la sfarsit un pic de nucşoară.
– ungeţi o tava termorezistenta şi puneţi câteva straturi de lasagna, sos béchamel, legume apoi reluati succesiunea; ultimul strat va fi sos béchamel;
– coaceţi în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C timp de 45 minute până ce devine aurie.
Incearca si aceasta reteta video