Iata o reteta delicioasa: Lasagna bolognese.
Ingrediente Lasagna bolognese
foi de lasagna ( eu am folosit din cele care nu trebuiesc fierte inainte)
sos Bechamel
3 linguri de unt
3 linguri faina
500 ml de lapte
sos Bolognese
600 grame de carne tocata de vita (sau combinata cu carne tocata de porc, cum va place)
4-5 catei de usturoi
2 cepe tocate marunt
busuioc verde sau uscat
sare
piper
1 borcan de 800 ml de suc de rosii
Un bol mic cu cascaval ras
Cum pregatim sosurile Lasagna bolognese
Sosul Bechamel
Topim 3 linguri de unt, apoi adaugam 3 linguri de faina si amestecam cu laptele, totul la foc mic pana se obtine un sos gros.
Sosul Bolognese
Punem ulei de masline la incins in tigaie, usturoiul, apoi ceapa, carnea si in final sucul de rosii (cam 3 sferturi din cantitatea totala). Sare, piper si busuioc verde sau uscat, se adauga dupa gust.
Asezam in tava pe rand:
sos Bechamel,
foi de lasagna
sos Bechamel
sos Bolognese
foi de lasagna
sos Bechamel, se repeta ordinea pana se termina foile de lasagna.
La final trebuie sa punem sos Bechamel din belsug, sa acopere bine ultimele foi ca sa nu ramana tari.
Acum punem din nou suc de rosii cat sa coloram frumos si cascavalul ras.
Coacem timp de 25-30 de minute la foc mediu, este gata atunci cand paleta intra cu usurinta in compozitie. Nu uitati sa puneti si un bol cu salata verde langa farfuria inveselita cu lasagna!
Alte retete delicioase descoperiti aici.
Alta reteta delicioasa gasesti aici
Imagine de Angelo Rosa de la Pixabay