Ultimele

Foccacia de cartofi cu cascaval si carnaciori uscati

Retetele tale » Foccacia de cartofi cu cascaval si carnaciori uscati
Foccacia de cartofi cu cascaval si carnaciori uscati

Iata o reteta apetisanta: Foccacia de cartofi cu cascaval si carnaciori uscati.

 

 

INGREDIENTE Foccacia de cartofi cu cascaval si carnaciori uscati

Aluat:

-400 gr faina alba
-150 gr cartofi
-180 ml apa calduta
-30 gr untura
25 gr drojdie
-1 lingura ulei de masline
-sare

 

TOPPING:
-250 gr carnaciori proaspeti, de preferinta cat mai uscati si cu grasime cat mai putina
150 gr cascaval
-2 crengute de rozmarin
-3 linguri ulei de masline
-sare si piper negru

 

 

MOD DE PREPARARE Foccacia de cartofi cu cascaval si carnaciori uscati


Fierbem cartofii in coaja.Se lasa la racit, apoi se curata si se paseaza.
Punem faina intr-un castron si dam o forma de fantana. Punem in mijlocul ei cartofii pasati. Adaugam untura inmuiata la temperatura camerei, uleiul de masline, un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calduta. Framantam pana cand obtinem un aluat moale, neted si omogen. Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie subtire de circa 1/2 cm,si o punem intr-o tava unsa in prealabil cu un pic de ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut circa 45 de minute.

Curatam de pielita si rupem bucatele mici carnatii. Taiem cascavalul afumat cubulete mici.Spalam,zvantam si tocam marunt frunzulitele de rozmarin.

Inclazim cuptorul la 180 de grade. Indepartam folia si punem pe toata suprafata aluatului carnea de la carnati,cascavalul taiat cubulete si rozmarinul tocat. Presaram piper negru rasnit, dupa gust si stropim cu cele 2 linguri de ulei. Punem focaccia in cuptor si coacem circa 25 de minute,apoi o scoatem si o servim fierbinte.

 

Incearca si aceasta retea video

Data articol: iunie 3, 2022