Continuăm seria reţetelor pentru copii cu un preparat delicios şi sănătos: lasagna cu legume.
Ingrediente Lasagna cu legume
– 2 căţei de usturoi tăiaţi fin
– 1 ceapă roşie, tăiată mărunt
– 2 ardei roşii şi 1 ardei gras verde, tocaţi mărunt
– 350 g dovleac curăţat şi tăiat feliuţe
– 350 g roşii cherry, tăiate pe jumătate
– 2 linguriţe de ulei de măsline
– busuioc mărunţit
– un pachet de foi de lasagna
– 300 ml smântână
– 25 g parmezan ras
– 125 g mozzarella rasă
Lasagna cu legume
Pune într-o tavă de copt mare usturoiul şi celelalte legume, adăugă uleiul de măsline şi dă-o la cuptorul încăzit la 180 g Celsius, pe ultimul raft, pentru 20-25 de minute. Când legumele au devenit aurii, scoate-le şi adaugă busuiocul. Ia câteva linguri din amestec şi dă-le la blender. Apoi crema rezultat-o amestec-o cu legumele. Într-o altă tavă pune alternativ o foaie de lasagna, un strat de legume. Ultimul strat trebuie să fie o foaie de lasagna. Adaugă 3 linguriţe de apă în smântână şi amestecă bine. Apoi toarnă peste lasagna şi presarată mozzarella şi parmesan. Mai lasă la cuptor 20 de minute.
Acest produs se poate păstra şi la congelator. Împachetează totul în folie alimentară şi poţi ţine la congelator fără probleme maximum 3 luni. Se recomandă apoi decongelarea la rece, în frigider. Se bagă apoi la cuptor pentru 25-30 de minute.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com