Ultimele

Aluat pizza. Secretele unui aluat de pizza ca la pizzeriile celebre

aluat pizza - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - supreme-pizza-619133_1280

Aluat pizza pentru blat subtire si aromat. Reteta de la Adi Hadean

pizza cu blat subtire - sfatulparintilor.ro - pixabay_com -522485_1920

Daca iti place blatul subtire si aromat, atunci ti se potriveste acest aluat de pizza, recomandat de Adi Hadean.

Pentru a prepara un aluat de pizza pentru  blat subtire si aromat ai nevoie de:

– cani de faina alba tip 650

– o cana si jumatate de apa (aceeasi cana folosita ca masura la faina)

– o nuca de drojdie, inmuiata intr-o lingura de lapte si un varf de cutit de zahar

– un varf de lingurita de sare

– un varf de lingurita de zahar

– o lingurita de oregano uscat

– o lingurita de busuioc uscat

– 3 linguri de ulei de masline extravirgin.

Mod de preparare aluat pizza pentru blat subtire si aromat

Aluatul se framanta cu mana, ca sa intre aer in el,  aproximativ 15 minute. Este gata cand este fin, se desprinde usor de pe mana si este usor elastic. Se lasa la crescut aproximativ o ora, sub un prosop.

Apoi se adauga sosul de rosii si ingredientele preferate si se da la cuptor pana cand se rumeneste blatul.

­

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie:
Data articol: septembrie 27, 2023