Va recomandam o reteta rapida pentru mic dejun: Omleta ca la Hateg, de la FarfuriaVesela.ro.
Această rețetă – pe lângă faptul că le place și mofturoșilor mei:)) -imi amintește de locurile atât de frumoase din Hațeg, de povești și de miresme care sper să vă inspire și pe voi !
Ingrediente Omleta ca la Hateg
Pentru o porție
2 ouă
1, 2 felii de mezel (șuncă, presată, salam etc.)
cașcaval ras
ceapă verde și o salată lângă
Mod de preparare Omleta ca la Hateg
Spargem ouăle într-un vas și le amestecăm cu un pic de sare.
Punem puțin ulei la încis într-o tigaie pe aragaz.
Prajim puțin mezelul, dar nu mult, cât să capete puțină culoare.
Poziționăm tot mezelul în jumătatea inferioară a tigăii.
Punem ouăle in tigaie.
Îndoim partea de omletă fară mezel peste cea cu mezelul prajit
Adaugăm cașcaval ras deasupra
Mai lasam cateva minute la foc mic, cu un capac deasupra să se topească cașcavalul
Farfurie vesela cu omletă, la care adăugăm ceapă verde și un bol cu salată lângă !
Incearca si aceasta reteta video de la FarfuriaVesela.ro