Iata un preparat delicios, numai bun pentru masa de dimineata: Cornuri pentru mic dejun.
Ingrediente Cornuri pentru mic dejun
150 g unt
500 ml lapte
50 g drojdie
125 g zahar
sare
75 g miere
600 g faina
Mod de preparare Cornuri pentru mic dejun
Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut, faina si sare, treptat. Framantam, apoi adaugam untul moale si mierea. Trebuie sa iasa un aluat moale, elastic ca cel de cozonac.Lasam la cald ca sa creasca. Intre timp amestecam 100 g unt cu 4-5 plicuri zahar vanilat.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 3 bile, fiecare bila o intindem si o ungem cu amestecul de unt si vanilie. Impaturim o data foaia si o intindem cu sucitorul, O intindem iar si o taiem sub forma de triunghiuri. Umplem cu dulceata sau raha si rulam. Le ungem cu ou si presaram susan. Le coacem la 200 grade, cam 30 minute.
Incearca si aceasta reteta video