Ultimele

7 rețete simple cu ouă pentru micul dejun

Retetele tale » 7 rețete simple cu ouă pentru micul dejun
oua cu rosii si mozzarella - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - food-2796348_1920

Ouăle constituie un aliment deosebit de complex, întrucât sunt pline de nutrienți valoroși, precum vitamine (cum ar fi cele din grupul B-urilor sau vitamina E), minerale (fier, seleniu, calciu, zinc etc.), proteine și grăsimi sănătoase. Din acest motiv, nutriționiștii ni-l recomandă inclusiv la micul dejun. Pentru a redescoperi savoarea acestui aliment, inspirați-vă și din sugestiile de mai jos, în care veți regăsi rețete ideale pentru a le servi celor dragi în cadrul primei mese a zilei.

Sandvișuri pentru micul dejun cu ouă, mangold și brânză Gruyère

Mangoldul (sau Swiss Chard) este o legumă plină de antioxidanți și de substanțe cu proprietăți antiinflamatoare și de detoxifiere. În plus, el are un rol important în reglarea glicemiei. Alături de ouă și de savuroasa brânză Gruyère (este un sortiment de brânză elvețian, obținută din lapte de vacă nepasteurizată, cu o aromă ușor fructată, dar și cu note de nuci și ciuperci) această legumă va crea un fel de mâncare sățios și savuros, ideal pentru un start bun într-o nouă zi.

Ingrediente pentru 6 Sandvișuri pentru micul dejun cu ouă, mangold și brânză Gruyère

6 ouă
3 linguri unt
6 felii de pâine rotundă (simplă sau integrală)
120 g și brânză Gruyère
170 g mangold
1/4 linguriță sare
Timp de preparare: 40 de minute

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/3peV22e

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 21, 2020