Ouăle constituie un aliment deosebit de complex, întrucât sunt pline de nutrienți valoroși, precum vitamine (cum ar fi cele din grupul B-urilor sau vitamina E), minerale (fier, seleniu, calciu, zinc etc.), proteine și grăsimi sănătoase. Din acest motiv, nutriționiștii ni-l recomandă inclusiv la micul dejun. Pentru a redescoperi savoarea acestui aliment, inspirați-vă și din sugestiile de mai jos, în care veți regăsi rețete ideale pentru a le servi celor dragi în cadrul primei mese a zilei.
Sandvișuri pentru micul dejun cu ouă, mangold și brânză Gruyère
Mangoldul (sau Swiss Chard)
este o legumă plină de antioxidanți și de substanțe cu proprietăți
antiinflamatoare și de detoxifiere. În plus, el are un rol important în
reglarea glicemiei. Alături de ouă și de savuroasa brânză Gruyère
(este un sortiment de brânză elvețian, obținută din lapte de vacă
nepasteurizată, cu o aromă ușor fructată, dar și cu note de nuci și
ciuperci) această legumă va crea un fel de mâncare sățios și savuros,
ideal pentru un start bun într-o nouă zi.
Ingrediente pentru 6 Sandvișuri pentru micul dejun cu ouă, mangold și brânză Gruyère
6 ouă
3 linguri unt
6 felii de pâine rotundă (simplă sau integrală)
120 g și brânză Gruyère
170 g mangold
1/4 linguriță sare
Timp de preparare: 40 de minute
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/3peV22e