Vă recomandăm cu drag această reteţă pentru copii preluată de pe un site foarte drag nouă. Site-ul Prinţesei Polonic, nimeni alta decât Anca Rusu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1.
Pentru a prepara supa cremă de dovlecei aveţi nevoie de următoarele
Ingrediente
– 6 dovlecei tăiaţi cubuleţe
– 2 morcovi mari tăiaţi rondele
– 2 cartofi tăiaţi cubuleţe
– 4 căţei de usturoi tăiaţi felii
– 250 ml smântână pentru gătit
– sare de mare proaspăt râşnită
– piper negru proaspăt măcinat
– pătrunjel verde proaspăt tocat (opţional)
Mod de preparare
Fierbeţi 20 de minute cu puţină sare de mare dovleceii, morcovii, cartofii şi usturoiul. Scurgeţi jumătate din apa în care au fiert şi pasaţi legumele cu un blender. Adăugaţi smântâna şi mai pasaţi puţin până obţineţi o consistenţă cremoasă. Potriviţi crema de sare şi piper şi înnobilaţi savoarea dovleceilor cu cea a pătrunjelului proaspăt tocat. O puteţi savura şi caldă şi rece cu crutoane făcute în casă.
Poftă Nebună!
Mai multe reţete sănătoase şi gustoase găsiţi la Printesa Polonic.