Iată o reţetă pentru copii care conţine aminoacizi esenţiali şi proteine vegetale: risotto cu soia verde şi ciuperci. Pentru copiii mai mici se recomandă pasarea preparatului, rezultând un piure delicios.
Ingrediente Risotto cu soia verde şi ciuperci
Pentru 4 porţii
– 2 linguri de ulei de măsline
– 200 g ciuperci tocate mărunt
– 450 g de boabe de soia verde congelate
– 3 ceşti de supă de legume
– 1 -1/2 ceşti de apă
– 1 ceapă tocată fin
– 1 1/3 ceşti de orez arborio
– ¼ ceşti de orez alb
– ½ ceşti de parmezan ras
– piper negru măcinat
Mod de preparare Risotto cu soia verde şi ciuperci
Încălzeşte o lingură de ulei de măsline într-o tigaie teflonată şi adaugă ciupercile la foc mediu spre mic. Lasă 5 minute şi mestecă din când în când.
Pregăteşte soia după instrucţiunile de pe pachet. Scurge apa, lasă la răcit. Dacă ai luat teci de soia verde, scoate boabele şi adaugă-le în tigaie peste ciuperci. Aruncă tecile.
Într-o oală pune apa şi supa de legume şi lasă să dea în clocot.
Într-o altă tigaie pune o lingură de ulei de măsline şi încălzeşte la foc mediu. Adaugă ceapa şi lasă 5 minute, mestecând din când în când. Adaugă orezul şi lasă-l până se înmoaie. Mai lasă un minut şi mestecă în continuu. Apoi adaugă jumătate de ceaşcă din apa şi supa de legume. Lasă la foc mediu, spre mic şi amestecă bine. Lasă la fiert până se absoarbe lichidul, apoi adaugă câte o jumătate de ceaşcă din apa şi supa de legume până se fierbe. Ar trebui să dureze aproximativ 30 de minute.
Încălzeşte uşor amestecul de ciuperci şi soia, apoi răstoarnă peste orez. Presară piper şi ¼ ceaşcă de parmezan.
Pune totul în 4 boluri apoi presară pe fiecare restul de parmezan ras.
Poftă bună!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com