Dovleacul este gustos şi hrănitor şi foarte bun pentru copii, de aceea vă recomandăm această reţetă pentru copii foarte uşor de preparat: Dovleac la cuptor cu broccoli şi ierburi aromate. Poftă bună!
Ingrediente Dovleac la cuptor cu broccoli şi ierburi aromate
– 300 g de dovleac
– 1 linguriţă ulei de măsline
– 500 ml lapte
– 2 căţei de usturoi
– 1 broccoli mic
– 10 g unt nesărat
– o mână de ierburi aromate proaspete tăiate mărunt
– o linguriţă de muştar
– 20 g brânză Cheddar
– 6 felii de pâine
– 4 ouă
Mod de preparare Dovleac la cuptor cu broccoli şi ierburi aromate
Preîncălziţi cuptorul la 170 grade Celsius. Între timp tăiaţi dovleacul în bucăţi mici şi-l coaceţi într-o tigaie în care aţi pus uleiul de măsline. Mestecaţi în continuu până dovleacul devine auriu. Desprindeţi broccoli în bucheţele mici şi preparaţi-l la aburi sau înăbuşiţi-l până se înmoaie. Într-un alt vas amestecaţi laptele cu usturoiul întreg şi fierbeţi până dă în clocot. Opriţi focul şi lăsaţi să se răcească, apoi scoateţi usturoiul din lapte.
Bateţi ouăle cu laptele rece, ierburile aromate şi mustarul. Puteţi adăuga şi nişte piper, după gust.
Într-un vas termorezistent uns cu puţin unt aşezaţi feliile de pâine unse uşor cu unt. Deasupra feliilor puneţi dovleacul, broccoli şi turnaţi apoi amestecul de ouă, lapte şi ierburi şi daţi la cuptor pentru 15 minute. Scoateţi şi răzuiţi brânză, apoi mai lăsaţi la cuptor 20-25 de minute, până ce devine auriu.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Bernadette Wurzinger de la Pixabay