Provocarea de a gasi noi si noi retete pentru copilul meu de sapte ani, prin care sa ii dau si proteine si legume, dar si sa ii placa, e permanenta. Am probat diferite idei de mic dejun, care s-au dovedit foarte bune si pe placul copilei, asa ca vi le prezint la randul meu cu incredere.
1. Omleta cu legume
Ce ne trebuie: 2 oua, 4 ciuperci proaspete, ½ dovlecel mic, 1 rosie, 1 morcov mic, cateva fire de patrunjel, putina sare, ulei, cateva frunze de salata verde.
Cum se prepara:cureti si speli legumele. Tai ciupercile felii, dovlecelul si morcovul cubulete. Pui legumele intr-o tigaie, unde le inabusi cu uleiul si putina apa. Dupa ce au scazut, adaugi ouale batute cu sarea si patrunjelul tocat fin. Amesteci putin compozitia din tigaie astfel incat sa fie acoperite toate legumele cu omleta. Asezi deasupra rondele de rosii si acoperi totul cu un capac. Lasi focul mic si din cand in cand ridici capacul si controlezi ca sa nu se arda. Cand este gata, o scoti cu o lopatica si o servesti cu salata verde alaturi.
Incearca si aceasta reteta video
2. Pasta din ficatei
Ce ne trebuie: 200 g ficat de pasare, 1 foaie de dafin, 1 ardei, 1 ceapa, 1 lingura mustar, 1 castravete acru mic, ulei, sare dupa gust.
Cum se prepara: Speli ficateii, ii pui la fiert in apa cu un praf de sare si foaia de dafin. Cureti ardeiul si ceapa, le tai marunt si le inabusi cu ulei si putina apa pana se inmoaie. Cureti de coaja castravetele acru. Pasezi ficatul fiert, legumele inabusite si castravetele, apoi adaugi sare dupa gust si mustarul. Omogenizezi compozitia si o pui la rece. Este o excelenta crema de pus pe paine integrala prajita, pentru micul dejun.
3. Clatite umplute cu sunca si legume
Ce ne trebuie pentru clatite: 1 ou, 50 g faina, 100 ml lapte, 1 praf de sare, 1 lingurita ulei.
Ce ne trebuie pentru umplutura: 1 lingura ulei, 2 felii sunca slaba, de pasare, legumele pe care le ai prin casa (ardei gras, ceapa, rosii, verdeata, dovlecel ras…).
Cum se prepara: Bati oul cu sarea, amesteci cu faina, apoi torni laptele putin cate putin. Coci clatitele in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei, apoi le scoti pe o farfurie.
Umplutura: calesti in lingura de ulei sunca de pasare si legumele taiate marunt sau date pe razatoarea mare. La final, iei cu lingura umplutura, o pui in clatita si rulezi.
Citeste continuarea: 1 2