Purcelusi cu branza

03 februarie 2022,
Purcelusi cu branza

Iata o noua reteta trimisa de DanaCristea: Purcelusi cu branza.

 

Ingrediente Purcelusi cu branza

blat:

500 g faina
1 plic drojdie uscata
4 linguri de lapte caldut
150 – 200 ml apa calduta
3-4 linguri de ulei
sare
umplutura:
branza de vaca sau cascaval
pentru ochisori:
masline
pentru nas:
ardei

 

Mod de preparare Purcelusi cu branza


Pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1-2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).

Dupa ce a crescut frumos, intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina. Decupam cercurile mari cu un pahar intors pentru capul procusorilor. Pentru urechi decupam cerculete mai mici cu un capac de la sticla de suc, pe care le vom taia in 4. Iar pentru nas, gasiti ceva mai mic decat capacul de la sticla si trasati 2 linii verticale, facand narile purcelusilor.


Asamblare:

Punem un cerc mare, o lingurita de branza data pe razatoare, peste care vom pune alt cerc si presam usor.
Lipim urechile, nasul si ochisorii, pe care ii facem din masline taiate cubulete foarte mici.
Punem purcelusii in tava tapetat cu faina sau hartie de copt si coacem la foc potrivit pana incep sa se rumeneasca usor, cca. 30 de minute, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, de aceea cel mai bine este sa-i verificati.
Ies foarte pufosi si buni.
Puteti pune peste branza si o feliuta de salam sau sunculita presata.

 

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita