Dragi mamici, vin si eu cu o propunere de mic dejun atractiv pentru bebelusii vostri. Este un fel de cocktail de culori, care sa ii determine pe copilasi sa guste din cat mai multe bucatele colorate.
Ingrediente Mic dejun gustos si aratos
1 morcov;
1 ou de gaina;
20 g ficat de pui;
3-4 masline putin sarate, uriase.
Mod de pregatire Mic dejun gustos si aratos
Se fierbe oul 5-7 minute, astfel incat si galbenusul sa fie tare, si se lasa in apa rece, pentru a se curata usor de coaja.
Se spala bucata de ficat, se curata morcovul, se pun la fiert intr-o cratita mica si se adauga un varf de sare si cateva frunze de patrunjel. Dupa ce au fiert, se strecoara si se taie pe o farfurie cat mai colorata, bucatele mici, atat ficatul cat si morcovul, cat sa le poata apuca copilasii cu degetelele si sa manace singurei.
Oul se curata de coaja si se taie in 4, apoi albusul se desprinde de galbenus si bucatelele de albus rezultate se taie inca o data in doua. Cu un cutit se curata pulpa maslinelor de pe sambure si se taie bucatele.
Toate alimentele taiate bucatele se aranjeaza in asa fel incat sa arate cat mai bine, sa ii incante pe cei mici si sa ii tenteze sa guste cat mai multe bucatele.
Se serveste ca atare, cu ficatelul caldut, alaturi de o felie de paine.
Sper ca si bebelusii vostri sa aprecieze aceasta idee de mic dejun, lasand farfuria goala! 🙂
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com