Iata o reteta care ne va duce pe toti cu gandul la copilarie: Lapte de pasare.
Ingrediente Lapte de pasare – desertul copilariei
* 1 litru lapte
* 5 ouă
* 8 linguri de zahăr (3 pentru galbenușuri și 5 pentru spuma de albuș)
* 2 plicuri zahăr vanilat (pentru galbenușuri).
* putina sare
* o lingura rom (bautura spirtoasa)
Mod de preparare Lapte de pasare – desertul copilariei
Albusurile se bat spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, romul si se bat tare pana se obtine o spuma densa. Laptele se pune la fiert la foc mic si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus, care se pun la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva minute, maxim 1 minut pe-o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cu o spumiera se scot cu grija si se asaza pe un platou.
Laptele ramas se strecoara de resturile de albus, se lasa la racit si se toarna peste galbenusurile bine frecate cu restul de zahar cu zaharul vanilat si cu putina sare. Se pune pe foc mic amestecandu-se continuu si se fierbe pana ce sosul ajunge la consistenta dorita.
Bulgarii din albus se pun in boluri si se acopera cu sosul de vanilie rece. Se lasa la frigider si se servesc atunci cand sunt foarte reci.
Sa aveti pofta!
Incearca si aceasta reteta video