Pentru zilele ai musafiri neanuntati si nu stii ce sa pregatesti rapid, iata o reteta delicioasa, gata intr-o clipa: Coronita cu ciuperci si ardei.
Ingrediente Coronita cu ciuperci si ardei
pentru aluat: 200 gr faina, 100 gr margarina, 1 ou, 6 linguri apa, un praf sare
pentru umplutura: 300g ciuperci champignion, 1 ardei rosu, o legatura patrunjel verde, 2 oua, sare, piper, susan, 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare Coronita cu ciuperci si ardei
Calesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. Adaugi ardeiul tocat cubulete si le lasi pana se inmoaie si scade zeama lasat de ciuperci. Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust.
Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia de aluat. Iei o forma de tarta, o intorci cu fundul in sus si ungi suprafata cu putin ulei. Asezi foaia de aluat pe fundul formei si o presari cu mainile pana acopera toata suprafata. Marginile le ridici in sus dupa forma. Asezi umplutura pe margini lasand un cerc in mijloc liber. Cu un cutit foarte ascutit tai cercul astfel incat sa formezi 8 triunghiuri. Ungi cu galbenus de ou batut cu putin lapte triunghiurile si iei fiecare triunghi in parte si il suprapui peste umplutura apasand putin la capat cu degetul ca sa nu se desprinda la copt. Ungi deasupra cu galbenus batut cu lapte, presari susan si dai la cuptor pana se rumeneste.
Incearca si aceasta reteta video