Mikirafaela a trimis la concursul nostru aceasta minunata reteta de Branza proaspata (dulce) de vaci.
Branza proaspata de vaci este un aliment foarte solicitat, datorita calitatilor sale nutritive.
Una din cele mai simple metode de a face branza proaspata de vaci in casa este aceea de a lasa laptele 1-2 zile „sa se branzeasca” (sau „sa se prinda”, cum spunem noi), dupa care il trecem prin tifon si scurgem zerul.
Fara alte adaosuri si fara conservanti aceasta branza alb-galbuie, cu gust placut nu poate fi decat sanatoasa si ideala pentru orice meniu (salate, strudele, papanasi, placinte, pasca etc), dar mai ales pentru copii.
Ingrediente Branza proaspata (dulce) de vaci
– 2 litri de lapte de vaci (achizitionat direct de la fermierii locali sau dintr-o sursa de incredere);
– 2 oale;
– 1 bucata mare de tifon alb si curat, taiata in forma de patrat.
Citeste continuarea: 1 2