Iata o reteta simpla si rapida: Sufleu de vitel cu cartofi. Reteta trimisa de Veronica22.
Ingrediente Sufleu de vitel cu cartofi
50 ml lapte
2-3 lingura ulei de masline
2 buc. cartofi
2 -3 lingura faina
100 ml smantana
2 catei de usturoi
1 lingura sare si piper
400 gr pulpa de vitel
Mod de preparare Sufleu de vitel cu cartofi
Se taie carnea in felii subtiri, feliile se bat cu un ciocan pentru snitele si se tavalesc prin faina.
Se incinge uleiul in tigaie si se adauga felile de carne care se prajesc pe ambele parti pana devin bine facute. Se curata usturoiul si se taie foarte marunt. Cartofii se curata si se taie felii foarte subtiri.
In tava termorezistenta unsa cu putin unt se asaza un strat de cartofi astfel incat sa se acopere putin una pe alta. Presaram sare si condimente, putin sturoi, asezam un strat de carne si iar usturoi si condimente.Punem un al doilea strat de cartofi, condimente.
Smantana se amesteca cu laptele si se toarna peste sufleu.
Dam la cuptor pentru 50 min, timp in care cartofii se inmoaie si devin aurii la suprafata.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay