Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi

27 septembrie 2021,
Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi
Simona Lazar  ne incanta cu o reteta culeasa de din satul Lepsa, judetul Vrancea: Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi
 
 

Ingrediente Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi

 
500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne),
400 g ceapa uscata,
200 g morcovi,
200 g gogosari,
piper,
ulei,
doua linguri cu mustar,
200 ml vin
 
 

Mod de preparare Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi

Pieptul de vita se portioneaza si se pune cu o zi inainte intr-un bait din: apa, ulei, piper, mustar, vin sec. Ceapa se taie julien si se tine in apa rece timp de o ora. Apoi se asaza pe fundul unui vas de lut sau a unui vas de Jena. Se pune deasupra morcovul taiat rondele. Pieptul de vita se da putin in fiert in apa cu ulei. Se scoate apoi si se asaza pe acest pat de ceapa si morcov. Deasupra se pune gogosarul, se toarna o parte din baitul in care a stat carnea, se mai condimenteaza (daca este cazul) si se pune capacul. Se lasa sa fiarba inabusit aproximativ o ora.

 

 
Citeste si alte retete minunate pe AntenaSatelor.ro.

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de elkimmelito de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita