Ultimele

Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Retetele tale » Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur
Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Tania ne-a trimis aceasta reteta minunata de: Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur.

Ingrediente Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Friptura
4 bc. de antricot de miel (sau de vita, dupa preferinta)
ulei de floarea-soarelui, pentru prajit
1 lingura sos Worcestershire
3 linguri sos barbeque smoked
2 linguri sos barbeque( honey sauce)
6-8 boabe piper negru
2 linguri otet
sare
piper
5-6 catei usturoi
1 lingura vegeta
apa

Cartofi natur
4-5 cartofi (pot fi si noi)
2 linguri ulei masline
o lingura unt
sare
piper(facultativ)
marar verde

 

Mod de preparare Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa
si frageda?
Ce trebuie sa observam inainte de a cumpara carnea pentru friptura.
Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii
un aspect marmorat. In timpul gatitului, nervurile se topesc si dau suculenta,
fragezime si gust deosebit de aromat carnii.
Antricotul este in general, frumos marmorat, in timp ce vrabioarele sunt
acoperite de un strat de grasime galben-pal.
Culoarea trebuie sa fie un rosu-inchis, asta indicand faptul ca fibrele s-au detensionat si
carnea s-a fragezit.
Eu am ales 4 bucati mari si nu prea groase pe care le-am lasat in frigider cateva ore
stropite cu lamaie, putin otet, sare si piper, asta ca sa fiu sigura ca friptura va iesi
frageda si suculenta.
Punem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon cu peretii mai inalti in care am pus ulei de floarea soarelui. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti cate 5 -7 minute, dupa care
adaugam un pahar de apa, vegeta, usturoiul taiat rondele, sare si piper dupa
gust. Lasam sa fiarba pana scade toata apa, dar intre timp intoarcem bucatile de antricot pe ambele parti ca sa se gateasca. Dupa ce a scazut apa, vom mai lasa 10 minute si le
scoatem pe un platou. Pentru a obtine sosul, se adauga uleiul ramas într-o tigaie cele 3
sosuri amintite la ingrediente, otetul si jumatate de pahar de apa. Le lasam sa
fiarba putin, dupa care le dam la blender pentru a obtine un sos fin si omogen, apoi il repunem in tigaie, adaugam boabele de piper si mai lasam 5 minute sa fiarba.
Daca doriti puteti pune
friptura in tigaie in sos, sau puteti servi sosul separat alaturi de
friptura.Pentru ca noua ne place friptura in sos, am pus-o din nou in tigaie si am mai lasat-o inca 7 min la foc mic pentru a capata o aroma placuta de la sos.
Desigur am servit cu cartofi natur, o salata de cruditati si muraturi.
Si acum sa trecem la prepararea cartofilor.
Daca cartofii sunt noi si mici se spala cu un burete de sarma apoi se taie in 2 sau 4
bucati, asta depinde de marime. Daca nu sunt noi, se curata de coaja si se taie
cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare, la foc mediu aprox. 25 minute, inainte de a stinge
focul sa-i testati sa fie fierti, dar sa nu fie moi. Ii scoateti si-i puneti la scurs, dupa care de
fierbinti se pun intr-un bol, se presara sare si piper dupa gust. Apoi se toarna uleiul
si se pun rondelele de unt deasupra. Cartofii fiind inca firbinti untul se va topi
imdediat, agitam bolul, astfel incat cartofii sa se acopere in intregime de untul
topit. Mararul spalat si tocat se va presara peste bol si din nou agitam bolul. Nu
invartiti in cartofi ca se sfarama.
Untul si mararul vor da cartofilor un gust si o aroma deosebit de placuta.
Acum putem servi friptura, totul este pregatit. A iesit o friptura minunata, frageda si
suculenta..!
Pofta buna..!
Specific:Iordania

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: august 8, 2023