Ingrediente Escalop domnesc
500 g carne de vițel (escalop),
250 g ciuperci,
150 g cașcaval,
20 g făină,
o legătură de mărar,
5 roșii mari,
70 g de unt,
două cepe,
sare,
piper
Mod de preparare Escalop domnesc
Carnea de vițel se curăță, se spală și se porționează în felii potrivite, se sărează și se lasă deoparte. Ciupercile se curăță, se spală, se toac1 și se călesc în unt, adăugându-se ceapă tăiată mărunt. Se adaugă piper, sare și mărar tocat. Se lasă să scadă bine zeama. Carnea de vițel se trece prin făină și se prăjește în unt, apoi se așază pe fundul unui vas plat, termorezistent. Roșiile se curăță de pieliță și se taie felii. Se porționează și cașcavalul, după numărul de porții de escalop care ne-au ieșit.Se pune peste fiecare felie de carne câte puțin din compoziția de ciuperci, se așază deasupra câte o bucată de cașcaval și câte o felie de roșie, se mai presară asre și piper (cât e nevoie), după care se pune la cuptor, până se gratinează.
Alte retete dellicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com