Vinete umplute

26 august 2020,
Vinete umplute

Iata o reteta savuroasa de vinete umplute.

 

 

Ingrediente Vinete umplute

3 vinete mari, 500 gr carne tocata, 1 ceapa, 2-3 rosii, marar, sare, piper, putin ulei.

 

 

Mod de preparare Vinete umplute

Vinetele se spala, nu se decojesc, dar se taie in 2 si apoi se indeparteaza cu o lingurita miezul, lasandu-se putin pe margine. Miezul de la vinete si ceapa se toaca marunt (eu le-am tocat in robot) apoi se pun la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei. Dupa aceea se adauga carnea si mararul tocat marunt, sarea si piperul. Se lasa pe foc cam 10 minute amestecand uneori, apoi cu acest continut se umplu vinetele asezate in prealabil intr-o tava (acoperita cu folie de aluminiu, optional).

Deasupra lor se pun felii de rosii si eventual puteti rade si branza/cascaval. se pun la cuptor pentru 30 de minute, pane se rumenesc putin deasupra.

Alaturi am servit salata de rosii cu castraveti si marar proaspat.

Sunt delicioase si consistente. sunt ideale pentru un pranz de week-end, cand toata familia e impreuna la masa.

 

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de shokotov de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita