Iata un preparat traditional: Varza calita cu carnati si slanina.
Ingrediente Varza calita cu carnati si slanina
o varza murata cca 2 kg (productie proprie)
300 g carnati proaspeti afumati
200 g slanina afumata
400 g rosii intregi conserva
o ceapa
doua linguri untura
o cana apa plata
doua foi dafin
cimbru uscat
boia dulce
piper macinat
Mod de preparare Varza calita cu carnati si slanina
Varza se lasa la scurs intr-o sita, cca doua ore, apoi o taiem in jumatati, sa ne fie mai usor atunci cand o taiem fideluta.
Cautam cel mai ascutit cutit si trecem la treaba.
Asa cum am zis, taiem toata varza fideluta, iar ceapa o taiem marunt.
Intr-o cratita, topim untura si calim usor ceapa, pana devine lucioasa, apoi adaugam varza taiata.
Lasam sa fiarba impreuna 10 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Adaugam apa plata, foile de dafin, cimbru uscat, boiaua dulce si piper macinat dupa gust.
Daca este necesar dam gust cu sare.
Lasam sa fiarba acoperind cratita cu un capac, cca 30 de minute, neuitand sa amestecam prin varza.
Taiem carnatii in felii si slanina in fasii de un cm si le rumenim in alta craticioara, cca 5 minute, apoi le adaugam in varza.
Mai fierbem varza si afumatura 15-20 de minute, adaugam rosiile din conserva, dupa ce le-am sfaramat usor cu furculita si introducem varza la cuptor 20 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Servim cu mamaliguta si neaparat cu ardei iute.
Incearca si aceasta retata video