Ultimele

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Retetele tale » Tocana de ciuperci cu aripioare de pui
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Anisoara 67 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Tocana de ciuperci cu aripioare de pui.

Ingrediente Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

(3 portii);6 aripioare mari de pui,600 g ciuperci Champignion,2 cepe uscate potrivit de mari,2 ardei kapia rosu,2 rosii mari si coapte,o lingurita de pasta de tomate,o lingura faina,100 ml ulei,sare,2-3 foi de dafin,o legatura mare de marar verde

Mod de preparare Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert,acoperite de apa,cu un praf de sare.Se spumeaza dupa primele clocote apoi se adauga ciupercile curatate si feliate.Cand aripioarele au fiert se scot din supa si se rumenesc bine in ulei.Se scot pe o farfurioara si n acelasi ulei se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul feliat mic.Se lasa sa se caleasca un pic,pana incep sa aibe o straulicire apoi se adauga rosiile date prin razatoarea mica,dupa ce le-a fost indepartata pielita.Se lasa sa scada bine sucul lasat si cand incep sa se inmoaie bine ardeiul si ceapa se adauga si lingurita de pasata de tomate,se amesteca pamna se omogenizeaza bine si se adauga si lingura de faina.Se amesteca bine si se dilueaza cu supa .se lasa sa devina un amestec omogen apoi se toarna in supa cu iuperci,se lasa sa clocoteasca bine amestecand incontinuu,se potriveste de sare si piper,se adauga aripioarele rumenite,foile de dafin si se opreste focul.Se presara deasupra verdeata tocata fin.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: noiembrie 2, 2023