Iata o alta reteta trimisa de Corina Doldoran: Tocana cu carnati de porc si cartofi.
Indrediente Tocana cu carnati de porc si cartofi
3 buc. carnati
6 cartofi mari
sare si piper
ulei
2 linguri bulion
1 morcov
2 ceape
2 ardei
patrunjel verde
Mod de preparare Tocana cu carnati de porc si cartofi
Spalam, curatam si tocam legumele pentru tocanita. Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita, punem cratita pe foc si adaugam ceapa tocata atunci cand uleiul s-a incins. O lasam la calit timp de doua minute, amestecand si avand grija sa nu o ardem, apoi punem ardeiul tocat, morcovul si cartofii in momentul in care legumele s-au inmuiat putin, punem in cratita carnatii de porc taiati bucati mai mici si ii tinem la foc mediu pana cand aceastia incepe sa isi schimbe culoarea.
Acoperim vasul cu un capac si lasam tocanita de porc sa fiarba inabusit la foc mic.Dupa aceea adaugam patru linguri cu pasta de tomate si mai lasam tocanita de porc cu cartofi la foc pentru alte zece minute.
La sfarsit, condimentam tocanita cu sare si piper dupa gust si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Se poate servi cu acritura.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Image by Anne Dahl from Pixabay