Daca ti-e pofta de o Shaorma cu sos de usturoi si vrei sa o prepari in casa, iata aici o reteta delicioasa.
Ingrediente Shaorma cu sos de usturoi
1 piept de pui
150 ml lapte
1 ceapa
condimente pui
1 lamaie
boia de ardei dulce
4 catei usturoi
sare
4 linguri ulei
piper macinat
lipie pentru shaorma (eu o cumpar din comert)
Sosul:
2 cuburi branza topita
100g smantana
sare, piper, marar
Toate acestea se amesteca si este gata sosul.
Mod de preparare Shaorma cu sos de usturoi
Se taie pieptul de pui in bucatele cat decat egale si se pune la marinat in lapte, ceapa taiata bucatele, condimente, zeama de la lamaie, boia, usturoiul pisat, sare, ulei si piper. Se lasa la frigider 6-8 ore dupa care se scot bucatelele de pui si se prajesc in putin ulei.
Pentru a umple shaorma mai avem nevoie de cartofi prajiti, ceapa taiata fideluta, castraveti murati, ketchup, maioneza, salata de varza.
Se umple lipia pentru shaorma cu tot ce am mentionat mai sus .
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de jban70 de la Pixabay