Daca va e pofta de sarmalute, iata aici o reteta delicioasa: Sarmalute cu carne de pasare.
Ingrediente Sarmalute cu carne de pasare
piept de pui, 4 linguri orez, 4 cepe, 1 morcov, 1 ou, 1 legatura marar si una de patrunjel, sare, piper, pasta de rosii sau rosii proaspete si foi de varza (sau frunze de vita-de-vie, oparite cu bors).
Mod de preparare Sarmalute cu carne de pasare
Tocam pieptul de pasare si-l punem intr-un bol; tot acolo mai punem orezul spalat, ceapa tocata fin, morcovul ras, oul, condimentele si verdeata tocata fin, amestecam si formam sarmalutele punand cate o lingurita pe fiecare frunza si rulam. Asezam sarmalutele intr-o cratita (o ungem bine inainte cu ulei), completam cu apa fierbinte in care am pus pasta de rosii, 2 linguri de ulei, condimente pentru sarmalute, cimbru. Se dau la cuptor. Se servesc calde cu smantana si mamaliguta.
Incearca si aceasta reteta video