Incearca aceasta delicioasa si pretioasa reteta de Rulouri din piept de pui in vin.
Ingrediente Rulouri din piept de pui in vin
2 jumatati piept de pui
50g unt la temperatura camerei
patrunjel
100-200g ciuperci
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
1 lingurita de miere
1 lingurita de boia dulce
1/2 lingurita de boia iute
rozmarin, cimbru sau alte plante aromatice
1/2 pahar de vin alb
1 foaie de dafin
cateva boabe de piper
2-3 linguri de apa
100g de ciuperci
Mod de preparare
Jumatatile din piept de pui se taie in jumatate pe lungime, fara a separa cele 2 parti.
Inainte de a-l taia, insa, indepartati muschii pieptului (e vorba de 2 muschiuleti care par a se desprinde de restul pieptului pe partea care a fost lipita de os) si pastrati-i deoparte deocamdata. Fiecare jumatate de piept se bate usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se sareaza, se pipereaza si se da deoparte.
Untul se amesteca cu patrunjelul si se intinde peste pieptul de pui, avand grija sa ne ajunga pentru ambele jumatati. Peste unt se pun ciupercile taiate dupa preferinta, apoi se pune unul dintre cei doi muschiuleti pastrati si se ruleaza cat de strans puteti. Se leaga cu sfoara si se pune in tava. Cealalta jumatate de piept are parte de acelasi tratament.
Se piseaza usturoiul, se adauga uleiul, mierea, boiaua dulce si cea iute si rozmarinul, apoi se ung bine cele 2 rulouri. Se toarna in tava vinul, se pune si foaia de dafin, boabele de piper si ciupercile.
Se da la cuptor la 190gr pana rulourile devin usor aurii.
Mod de servire
Se servesc cu garnitura preferata si cu un pahar de vin.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Zsuzsanna Kálló-Helmeczi de la Pixabay