Privatelaura a trimis o reteta delicioasa de Rosii umplute cu carne (reteta Multicooker).
Ingrediente Rosii umplute cu carne
6-7 rosii proaspete, medii
300 gr carne tocata (eu am folosit pulpa de pui)
1 morcov mic
1 ceapa mica
patrunjel verde
2-3 lg orez alb
sare de mare
piper alb
1 cana apa
1 lgta bulion
1 lg ulei de masline
Mod de preparare Rosii umplute cu carne
Spalam rosiile, curatam ceapa si morcovul, le spalam.
Taiem capacelul de la rosii si le scobim miezul cu o lingurita. Le dam deoparte.
Tocam carnea. Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica. Spalam si tocam patrunjelul.
Intr-un vas, amestecam carnea, ceapa, morcovul, orezul, patrunjelul, sarea. Cu aceasta compozitie, umplem rosiile. Miezul de la rosii il tocam cubulete. Amestecam o lingurita de bulion intr-o cana cu apa.
Conectam aparatul la curent. Deschidem capacul si punem rosiile tocate. Asezam apoi rosiile umplute, turnam bulionul diluat in apa, o lingura ulei de masline, sare si un praf de piper alb.
Presaram un pic de patrunjel tocat.
Selectam din meniu functia STEW, timpul de gatire 1 ora si apasam tasta START. Inchidem capacul si lasam aparatul sa isi faca treaba. Noi ne putem ocupa de ale noastre linistiti.
Dupa o ora, aparatul ne va anunta printr-un semnal sonor ca mancarea este gata si va trece automat pe functia WARM, astfel mancarea pastrandu-se calda.
Servim o portie de rosii umplute, un pic de smantana proaspata si patrunjel verde.
Incearca si aceasta reteta video