Aripioare aromate cu orez si ciuperci la cuptor

22 februarie 2022,
Aripioare aromate cu orez si ciuperci la cuptor

Iata o apetisanta reteta pentru o cina in familie: Aripioare aromate cu orez si ciuperci la cuptor.

 

 

Ingrediente Aripioare aromate cu orez si ciuperci la cuptor

 

6-8 aripi de pui, 200 g orez, 500 g ciuperci, 1 ceapa mica, 1 catel usturoi, 10 foi dafin, sare, piper, boia de ardei, 2-3 linguri ulei de masline

 

 

Mod de preparare Aripioare aromate cu orez si ciuperci la cuptor

Se condimenteza aripioarele cu sare, piper, boia de ardei, se presara cu lei de masline si se pun intr-un bol. Peste se toarna putina apa si se adauga foile de dafin. Se lasa la marinat minim 1 ora. Intre timp calim ciupercile intr-o lingura de ulei de masline cu putina ceapa si usturoi, fara sa adaugam apa. Fierbem orezul separat in apa cu sare si il strecuram dupa care il amestecam cu ciupercile. Asezam intr-o tava unsa cu ulei aripioarele si orezul cu ciuperci. Amestecul in care am marinat aripioarele il turnam peste carne. Se poate adauga si 1 pahar de vin, dar nu obligatoriu. Se lasa la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita