Iata o reteta pentru copii simpla cu ficatei si morcovi pe care cei mici o vor adora.
Ingrediente Pulpe umplute cu garnitura de morcovi pane
– 5 buc. morcovi
– 3 buc. oua
– 1 buc. usturoi
– 4-5 buc. pulpe de pui
– 500 gr ficatei de pasare
– 300 gr smantana
– 200 gr cascaval
– 100 gr pesmet
Mod depreparare Pulpe umplute cu garnitura de morcovi pane
Se spala pulpele si se dezoseaza doar partea de jos, copanica ramanand intreaga. Ficateii se spala bine de sange si se curata, apoi se fierb. Dupa ce s-au fiert, se taie in bucati mici, dupa care se umplu jumatatile de pulpe. Se prind bine cu scobitori, pentru a nu se desface.
Se asaza pulpele in tava tapetata cu putin unt sau ulei, se ung pe deasupra cu ketchup se pun cativa catei de usturoi pe fiecare pulpa si felii de lamaie. Se da la cuptor pana se rumenesc.
Aparte se face un mujdei, se adauga smantana, mararul taiat marunt, sare si piper.
Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.
Se pun la fiert, insa nu mult pentru a nu se farama. Se scot din apa si in mijlocul lor se asaza o felie de cascaval si se prind cu 2 scobitori pe fiecare margine. Se da prin ou batut si pesmet, dupa care se prajesc in ulei.
Cum se serveşte?
Dupa ce s-au rumenit pulpele se scot din cuptor, se taie feliute subtiri si se servesc alaturi de garnitura de morcovi pane si sosul de smantana.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de santiago conteras hernandez de la Pixabay