Retete de Sarbatori: Pui umplut cu clatite si carnati

16 decembrie 2012,

Va prezentam o reteta interesanta de pui umplut cu clatite si carnati. Este mai elaborata, insa merita efortul.

 

Ingrediente:

1 pui (1,5kg),
6 clatite,
2 carnati.

 

Mod de preparare

Dupa ce se spala si se curata bine puiul, cu grija si un cutitas am incercat sa desprind pielea de pe carne si oase…a mers mai mult cu mana…
Am avut ghinionul ca puiul meu sa aiba pielea rupta la piciorul stang…am cusut o ora la el!!!

Dupa 23 de minute, in sfarsit i-am luat pielea puiului…uff…m-am chinuit la pulpe si aripi sa tai cu cutitasul fara sa rup pielea destul de fragila…
Asaaa…pe urma am macelarit carcasa si am pus-o la fiert…cu doi morcovi, o ceapa, un cartof mic…sa fac si o supa, pai se poate fara?

In timp ce fierbea carnita, am preparat marinata pentru piele: o lingura de boia, ulei de masline, inca una de vegeta, mustar dijon, sos de soia-cate doua linguri, am amesecat bine de tot si am uns pielea, aripile si ciocanelele puiului. La frigider cam 2 ore.

 

Dupa ce a fiert carnita, am lasat-o la racit, am desprins-o de pe oase si am dat-o la robot.

Am preparat si umplutura clatitelor…

Ingrediente:
un pui (fara piele, aripi si ciocanele) aprox. 1kg,
200g slanina,
500g ciuperci,
o ceapa,
un ardei gras rosu,
250 g cascaval,
3 oua,
smantana,
vegeta,
sare,
piper.

Din aceasta cantitate am umplut douasprezece clatite, sase pentru preparatul de fata, sase pentru Clatite gratinate cu carne de pui si ciuperci.

Clatitele le-am facut dupa reteta urmatoare:
Ingrediente pt.aluat:

1 ceasca de faina,
2 oua,
1 pahar cu lapte,
un praf de sare,
1 lingurita de sare,
2 lingurite de unt sau ulei.

Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit 12 clatite.

Cand e fiarta carnea, se scoate si se lasa la racit. Se macina sau se da la robot…
Se incinge wokul…se arunca dintii de slanina…apoi ciupercile cu ceapa-tot la robot le-am dat ;-)…carnea de pui si ardeiul rosu – la fel cu carnea de pui, doar ardeiul l-am taiat cubulete… cascavalul… si vreo trei linguri de smantana am pus… sare, piper dupa gust… apoi am umplut clatitele cu generozitate… asezate frumos in tava de yena unsa cu margarina, inecate in sosul din trei oua batute bine, o lingura de vegeta si cascaval.

Gata umplutura, gata clatitele, astfel incat am trecut la umplerea puiului.
Carnatii erau deja prajiti cu o seara inainte, la fel si clatitele ca am stiut ca o sa am de munca la puiul asta…nu gluma.

Mi-au trebuit 6 clatite si 2 bucati de carnati…clatitele le-am scurtat, nu au intrat cu totul, fiind foarte lungi si puiul cam mic…

Pentru ca in timpul cusutului, s-a mai dus din stratul de condimente, dupa ce l-am remarinat complet l-am mai uns cu mustar amestecat cu boia si vegeta…

Gata umplut, l-am pus intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, sa fie mai usor transferul pe platou, fara sa-i atac pielea fragila. I-am legat si picioarele cu o sforicica, pentru un aspect mai frumos.

Cand in sfarsit a fost gata si pielea-i bruna-aurie, a trebuit sa astept sa se raceasca ca sa-l pot taia…:-(

Ce sa mai… mi-am ascutit bine cutitul si… spectacol!

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita