Iata o reteta de friptura care sa va inspire pentru mesele de Sarbatori: Friptura de porc cu paste si ciuperci.
Ingrediente Friptura de porc cu paste si ciuperci
250 g pulpa porc, 500 g ciuperci, 400 g paste tuburi, 2 cepe mari, 100 ml ulei, sare, piper
Mod de preparare Friptura de porc cu paste si ciuperci
Pulpa de porc se portioneaza, se condimenteaza si se prajeste bine pe ambele parti. Cand e gata rumenita se adauga putina apa si se fierbe pana scade.
Ceapa se curata si se taie solzisori. Ciupercile se curata, se taie cubulete si impreuna cu ceapa si putin ulei se calesc bine.
Pastele se fierb cu sare conform timpului indicat pe ambalaj, se scurg de apa si se amesteca cu o lingura de ulei pentru a nu se lega.
Se unge o tava cu ulei si se aseaza un rand din compozitia de ciuperci, un rand de paste si iar un rand de ciuperci si unul de paste.
Se da la cuptor cca 30 min. Spre finalul timpului se poate pune deasupra si carnea de porc si se mai lasa 5-10 min.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com