Va recomandam o reteta delicioasa de dovlecei umpluti. Simplu de preparat si extrem de aromat.
Ingrediente Dovlecei umpluti
500 g carne tocata
1/2 cana de orez
1 ceapa
1 morcov
1 ou
300 ml suc de rosii
patrunjel verde
sare
piper
cimbru
busuioc
2-3 rosii
7 dovlecei
Mod de preparare Dovlecei umpluti
Dovleceii ii curatam de coaja (ai mei nu au fost asa de mari), le taiem un mic capacel si ii scobim cu o lingurita formand niste barcute. Ii lasam sa se scurga
Carnea o amestecam cu patrunjelul, oul, morcovul dat prin razatoare, busuioc uscat, sare si piper dupa gust.
Ceapa o calim putin in ulei si adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat si scurs de apa, lasam la fiert pana scade sosul. Il lasam la racit dupa care adaugam carnea.
Umplem dovleceii cu amestecul de carne, acoperim cu felii de rosii si presaram cimbru deasupra.
Asezam dovleceii intr-o tava, adaugam restul de suc de rosii si daca mai este nevoie o cana de apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 40 minute
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com