Va recomandam astazi o reteta delicioasa, foarte usor de pregatit: cartofi copti cu sos de iaurt. Pofta buna!
Ingrediente Cartofi copti cu sos de iaurt
12 cartofi
catei de usturoi
ulei de masline;
marar
folie de aluminiu
iaurt 1
condimente pentru cartofi; cimbru;busuioc; piper; chimen
gogosar rosu taiat fasii
Mod de preparare Cartofi copti cu sos de iaurt
Se incalzeste cuptorul. Intre timp cartofii se spala, se sterg cu o carpa curata, se ung cu ulei de masline si se infasoara fiecare cartof alaturi de bucatele de usturoi intr-o folie de aluminiu. Se pun cartofii astfel ambalati intr-o tava si se dau la cuptor. Dupa 2 ore se scot din folie, se curata si se taie felii.
Sosul de iaurt se prepara astfel: intr-un castron se amesteca iaurtul cu piper, usturoi, busuioc, cimbru uscat, chimen si marar proaspat tocat.
Pentru decor folositi gogosar rosu, taiat fasii.