Va recomandam o mancare rapida, dintr-o leguma mai putin consumata la noi: bama. A pregatit-o o prietena a site-ului nostru, Brindusa Scheaua. Desi proaspata nu se gaseste in toate pietele, in magazine o gasiti conservata in suc de rosii.
Inainte de a folosi bamele in mancare, trebuie pregatite putin, pentru ca altfel contin un lichid vascos. Daca nu ati mancat bame pana acum, neaparat sa incercati, sunt foarte foarte gustoase.
Ingrediente Mancare de bame
pentru 4 portii
– 1 kg de bame
– 6-8 rosii
– 2 cepe, tocate marunt
– 5 linguri ulei de masline
– sare, piper dupa gust
– 4 linguri de otet
Mod de preparare Mancare de bame
Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare. Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele. Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele, rosiile si 1/2 lingurita de sare. Pune capacul si fierbe mancarea de bame la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat (cam 20 minute). Pune sare si piper dupa gust. Serveste mancarea de bame calda.
Incearca si aceasta reteta video