Reteta de Sarbatori: Friptura in saramura cu salata de cruditati

18 decembrie 2012,

Va propunem o friptura in saramura cu salata de cruditati.

Carnea se pregateste cu doua ore inainte de a le aseza pe gratar. Se dezoseaza pulpele de pui, se proportioneaza carnea de porc apoi se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Se asaza pe gratar si cand sunt aproape gata pe o parte se trec prin saramura (pentru fragezire), apoi se pun pe gratar si pe partea cealalta .

 

Saramura: 250 ml apa calduta si o lingurita condimente care se amesteca bine.

 

Pentru garnitura va recomandam o salata de cruditati. Pentru aceasta aveti nevoie de:

2 morcovi

telina 400 g

mere 800 g

ulei de masline 3 linguri

zeama de la o lamaie

piper

sare

Legumele si merele se spala si se curata. Morcovii si telina se dau pe razatoarea de parmezan, iar merele se taie julien. Se amesteca cu sare, ulei, piper si zeama de lamaie.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
codul