Un deliciu usor de preparat, cu ingrediente gustoase si sanatoase, care ne aminteste – sau ne face pofta – de gustul vacantei la malul marii.
Ingrediente Creveti cu branza feta, spanac si ulei de masline
1 kilogram de creveti (congelati sau proaspeti)
500 grame de spanac
2-3 cepe medii, feliate
300 grame de branza feta
½ ceasca de marar tocat fin
1 cana de ceai de ulei masline
sare si piper
Mod de preparare Creveti cu branza feta, spanac si ulei de masline
Intr-un vas, se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa si mararul usor.
Se spala spanacul, se limpezeste bine sub jet de apa rece, se taie marunt si se adauga in vasul cu ceapa si mararul.
Se lasa compozitia sa se prepare pret de 25 de minute.
Dupa acest timp, se adauga crevetii.
Se coace pentru inca 5 minute.
Cu grija se pune compozitia intr-un vas pentru cuptor, se presara deasupra branza feta care a fost rupta in prealabil in bucatele marunte.
Se pune sare si piper dupa gust.
Se mai poate adauga un strop de ulei de masline peste compozitie inainte de a fi bagata la cuptor.
Se coace la cuptor la foc mediu pentru 10 minute.
Se serveste fierbinte.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de DanaTentis de la Pixabay