Ratatouille este o tocana de legume traditionala, din regiunea Provence a Frantei, originara în Nice. Numele complet al felului de mancare este ratatouille niçoise. Pofta buna!
Ingrediente Ratatouille
1 ceapa
2 catei de usturoi
6 rosii
ierburi de Provence uscate
ulei de masline
1 vanata mare
1-2 dovlecei
1 ardei rosu
1 ardei galben
sare, piper,ierburi de Provence
Mod de preparare Ratatouille
Intr o tigaie in uleiul incins calim ceapa si usturoiul. Cand ceapa devin translucida adaugam rosiile pe care inainte le am oparit,decojit si taiat cubulete. Lasam sa fiarba bine pana sosul se leaga putin. Adaugam sare, piper si ierburi Provence dupa gust.
Calim pe rand legumele taiate rondele. Nu le tineti foarte mult pe foc!
Asezam legumele intr un vas de yena rotund, alternandu-le. Eu am inceput cu vanata, apoi dovlecel,ardei rosu si ardei galben. La final punem o lingura ulei de masline, presaram ierburi de Provence, acoperim cu un capac si dam la cuptor timp de 15-20 minute la foc potrivit.
Servim cu putin sos deasupra. Se pot servi calde sau reci.
Incearca si aceasta reteta video