Iata o reteta delicioasa si aspectuoasa, pe care o puteti prepara pentru mesele de sarbatori: Pulpa de porc umpluta cu legume, imbracata in prapur.
Ingrediente Pulpa de porc umpluta cu legume, imbracata in prapur
600-700 g pulpa macra de porc, prapur de porc, 300 g amestec de legume (morcov, mazare, fasole pastai, tija de telina, ardei rosu, conopida, verdeata), 2 morcovi fierti, 200 ml vin alb sec, 2 foi de dafin, un catel mare de usturoi feliat, piper, amestec de condimente (coriandru, maghiran, cimbrisor, dafin, busuioc), sare,50 ml ulei de masline
Mod de preparare Pulpa de porc umpluta cu legume, imbracata in prapur
1. Muschiul spalat si zvantat se intinde cu ciocanul de snitele intr-o felie groasa de cca 1 cm, apoi se sareaza si se condimenteaza pe ambele parti.
2. Se fierb cateva minute legumele si cei 2 morcovi intregi in apa cu sare, apoi se scurg bine intr-o sita.
3. Pe pulpa condimentata se asaza legumele fierte intr-un strat uniform, pe toata suprafata, apoi se aseza cei 2 morcovi de-a lungul ei, se ruleaza cu grija, apoi se asaza pe prapurul intins. Deasupra ruladei se presara feliile de usturoi si 2-3 foi de dafin si se impacheteaza in prapur. Pulpa impachetata se pune intr-o tavita unsa cu ulei, se toarna si vinul si se da la cuptor cca 45 de minute, la foc potrivit, udandu-se din cand in cand cu sosul din tavita. Se portioneaza in felii potrivite dupa ce s-a racorit putin.
Se poate servi alaturi de cartofi natur la cuptor si servit un vin alb sec sau demidulce.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video