Iata un preparat deosebit: Pulpa de caprioara cu cartofi si sos picant. Reteta trimisa de Adinabalerina79.
Ingrediente Pulpa de caprioara cu cartofi si sos picant
800-900 gr. pulpa caprioara, 1 ceapa rosie, 2 morcovi, 1 capatana usturoi, 1 pastarnac, ienibahar boabe, piper negru, foi dafin, cimbru, maghiran, 1 pahar vin rosu, sare, ulei, 1 kg cartofi
Mod preparare Pulpa de caprioara cu cartofi si sos picant
Pentru pulpa marinata: Pulpa se spala, o condimentam cu piper, asezam carnea intr un castron, punem cateva boabe de ienibahar si foi de dafin, ceapa curatata se taie si se asaza peste carne, presaram maghiran si adaugam vinul.
Se acopera si se lasa la marinat 24 de ore, la rece.
Carnea marinata, se spala si se impaneaza cu usturoi, condimentam si o legam cu ata, dandu-i forma de rulada (datorita vinului rosu, carnea isi va schimba culoarea).
Legumele se curata si taiate, se asaza intr o tava, adaugand 4 linguri ulei (de ceramica am folosit eu).
Punem pulpa facuta rulada pe patul de legume, 4 foi dafin, ienibahar, sare, maghiran, o ceasca de apa si acoperim cu folie de aluminiu, dand la cuptor .
Intre timp curatam cartofii, punem intr o tava de ceramica ulei, asezam cartofii, presaram cimbru si sare.
Verificam carnea, daca intra furculita usor inseamna ca este facuta, o scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, dam la cuptor cartofii aproximativ 20 minute.
Sosul: se face din legumele cu care a fost pusa pulpa (ceapa, pastarnac si morcovi), date prin blander, adaugam piper si sare.
Taiem rulada, asezam pe platou cu cartofi si gogosari, punem sos si se poate servi!
Vinul rosu merge foarte bine la carnea de vanat!
POFTA BUNA!
Incearca si aceasta reteta video