Va recomandam o reteta savuroasa si sanataoasa: Supa de galuste cu pui.
Ingrediente Supa de galuste cu pui
– 2 rosii
– 2 ardei
– aripile, picioarele, pipota de la un pui
– fidea, condimente
Pentru galuste: 1 ou, un varf de cutit de praf de copt, gris cat cuprinde
Mod de preparare Supa de galuste cu pui
Se spala carnea si se pune la fier circa 40 de minute. Se adauga legmele taiate marunt ( eu unul le dau la robotul de bucatarie pana se fac pasta). Spre sfarsit se pune delicatul si fidea. Se face separat compozitia pentru galusti: se bate bine oul, se pune praful de copt si gris pana cand iese ca o compozitie groasa.
Se ia cu lingurita care se trece mai intai prin apa rece de fiecare data, cate un pic de compozitie si se pune in ciorba. Cand s-a terminat compozitia se opresete aragazul timp de 1 -2 minute cat sa se linisteasca sipa. Apoi se da drumul iar. Se repeta de 3-4 ori dupa care se lasa sa se mai fiarba incet pana cand sunt gata galustile. La servire se poate orna cu patrunjel.
Incearca si aceasta reteta video