Iata o deliciosa supa de curcan cu taitei de casa, pentru intreaga familie. Poate fi o varianta grozava si pentru mesele impreuna!
Ingrediente Supa de curcan cu taitei de casa
Pentru taietei ai nevoie de: 250 – 300 g faina, 2 oua, 2 linguri apa.
Cum procedezi pentru taietei
Amesteci toate ingredientele, apoi framanti bine un aluat mai tare. Lasi aluatul sa se odihneasca putin, apoi intinzi 2 foi cat mai subtiri. Le lasi sa se usuce 10 minute pe o parte, apoi le intorci pe cealalta parte si le mai lasi putin. Le presari cu faina si tai taitei cat mai subtiri.
Pentru supa ai nevoie de:
2 pulpe si 2 aripi de curcan, 3 radacini mari pastanac, 7 morcovi, 1 ceapa mare, 1 legatura patrunjel, putina sare.
Mod de preparare Supa de curcan cu taitei de casa
Cum procedezi pentru supa:
Intr-o oala mare pui apa la fiert, adaugi carnea de curcan si potrivesti gustul de sare. Lasi sa fiarba si iei spuma ori de cate ori este nevoie. Intre timp, cureti, speli si toci pastarnacul, morcovul si ceapa. Cand carnea este aproape fiarta adaugi si legumele. Cand toate sunt fierte, scoti carnea din oala, apoi strecori supa si o pui din nou la fiert. Cand supa clocoteste adaugi taiteii, potrivesti gustul de sare sic and sunt fierti presari patrunjel tocat.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de jmoschek1 de la Pixabay