Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

14 septembrie 2020,
Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Anisoara 67 a trimis aceasta reteta minunata de: Rulouri jambonate din pui umplute cu prune.

 

 
Ingrediente Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

 

(3 portii)
3 pulpe de pui dezosate,12 fasii subtiri de jambon crud si afumat,3 felii de cascaval,10 prune nu foarte coapte,1-2 catei de usturoi,o lingurita de amestec de condimente(oregano,dafin,piper,cimbrisor,maghiran)o lingurita de legume deshidratate fara sare(de la Solaris),sare,ulei de masline,un paharel vin alb sec,3 foi de dafin,6 scobitori de bambus

 


Mod de preparare Rulouri jambonate din pui umplute cu prune


Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit apoi se sareaza si condimenteaza.Pe fiecare bucata de pulpa se pune cate o felie de cascaval si deasupra lui,2 jumatati de pruna,se ruleaza cu grija apoi se prinde cu o scobitoare.

Fiecare rulou se infasoara cu prima fasie de jambon incepand pe lungul ruloului,sa acopere capetele fiecarui rulou,astfel incat sa nu se piarda cascavalul care se v-a topi apoi cu inca cate 3 fasii infasurate pe fiecare rulou in parte si prinse capetele cu scobitoare.

Se aseaza unul langa altul in tavita mai inalta ,se stropesc cu ulei de masline,se presara condimentele,usturoiul feliat,lingurita de legume deshidratate,sare,vinul sec si apoi completam cu apa ,dar nu sa le acopere ai pe margine punem cateva jumatati de pruna,pentru a da aroma mai intensa .Se acopera cu folie de aluminiu si se da 30 de minute la foc mare,se da la o parte folia si mai lasam cca 20 minute sa se rumeneasca frumos!
Pofta buna!

Incearca aceasta reteta delicioasa video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita