Ultimele

Pulpe de pui (la tigaie)

Retetele tale » Pulpe de pui (la tigaie)
Pulpe de pui (la tigaie)

Mikirafaela a trimis aceasta minunata reteta de Pulpe de pui (la tigaie).

 

Una din cele mai simple si delicioase fripturi este cea de pui! Se prepara repede si este foarte usoara si gustoasa! O recomand cu mare drag!

 

Ingrediente Pulpe de pui (la tigaie)

Pentru acesta reteta aveti nevoie de:

– 4 pulpe intregi de pui;
– 4 catei de usturoi;
– 200 ml. vin alb (sec sau demisec);
– 1 frunza de dafin (nu mai mult ca friptura poate deveni amara);
– 2-3 linguri de ulei pentru prajit;
– sare si piper dupa gust.

 

 

Mod de preparare Pulpe de pui (la tigaie)

Curatam pulpele de eventualele cotoare si peri, dupa care le parlim usor la flacara aragazului.

Intr-o tigaie marisoara incingem uleiul. Daca nu aveti una, puteti taia pulpele in doua.
Le frigem pe ambele parti, pana isi schimba culoarea. Adaugam vinul si le fierbem (descoperit, sa se evapore alcoolul), pana scade sosul. In acest timp, le mai intoarcem de cateva ori sa se patrunda uniform.
Cand pulpele s-au rumenit frumos, punem usturoiul taiat felii si mai lasam pe flacara, maxim 10 minute (carnita va „imprumuta” o aroma minunata).
La final, potrivim gustul de sare si piper.
Servim alaturi de garnitura preferata sau cu mamaliguta, salate de sezon etc.

Pofta buna!

Daca nu va place usturoiul, puteti renunta la el. De asemenea, daca va place un alt condiment, il puteti adauga fara ezitare. Important este sa va placa dumneavoastra!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: mai 6, 2024