Iata o reteta aspectuoasa si ideala pentru mesele de sarbatoare: Pulpe cu dulceata de ceapa rosie si rodie.
Ingrediente Pulpe cu dulceata de ceapa rosie si rodie
4 pulpe pui intregi
150 g dulceata de ceapa rosie
o rodie
50 ml ulei masline
un ardei iute rosu
100 ml vin rosu
50 g branza Gorgonzola Piccante
cateva boabe piper rosu
amestec condimente Kotanyi cu miere si mustar
Mod de preparare Pulpe cu dulceata de ceapa rosie si rodie
Pulpele spalate si scurse de apa se presara cu amestecul de condimente cu miere si mustar. Ardeiul iute se taie felii subtiri, rodiei i se scot semintele, iar dulceata se subtiaza cu vin rosu.
Intr-o craticioara rumenim pulpele in ulei de masline, cca doua minute pe fiecare parte,apoi le asezam intr-o tava potrivita.
Le stropim cu dulceata de ceapa rosie diluata cu vin, adaugam feliile de ardei iute si cateva boabe de ardei rosu, iar pentru a ingrosa putin sosul, am adaugat Gorgonzola Piccante si am introdus pulpele la cuptor pentru 25 de minute.
In ultimele doua minute de coacere a pulpelor la cuptor, adaugam si semintele de rodie. Nu le-am adaugat mai devreme pentru ca semintele si-ar fi pierdut culoarea superba!
Dupa coacere, asezam pulpele de pui pe un platou si le ornam frumos cu dulceata, semintele de rodie si sos, garnitura ramane la alegere voastra.
Incearca si aceasta reteta video