Daniela a trimis o reteta minunata Pui umplut cu stafide.
Ingrediente Pui umplut cu stafide
1 pui
250 g costita
2 cepe
3 linguri miez de nuca
3 linguri stafide
2 oua
50 ml lapte
4 felii de paine
patrunjel verde
500 ml supa
2 catei usturoi
rozmarin
sare
piper
sos de soia
boia de ardei
Mod de preparare Pui umplut cu stafide
Spalam puiul bine si il stergem.
Costita o taiem cubulete si o prajim un putin ulei.
Intr-un bol mai mare amestecam ceapa tocata, miezul de nuca (macinata sau tocata), stafidele, painea taiata cubulete, patrunjelul tocat, ouale batute cu lapte, sare, piper dupa gust si amestecam, acoperim si dam la rece cca 10 minute.
Umplem puiul cu compozitia si prindem deschizatura cu scobitori.
Amestecam sos de soia cu sare, piper, boia de ardei si 1 lingura de ulei in care am prajit costita si ungem puiul.
Asezam in tava, adaugam supa de pui si putin ulei si dam la cuptor cca 1 ora si jumatate.
Il stopim din cand in cand cu sosul din tava.
Scoatem puiul pe un platou mai adaunca sau un lighean si acoperim.
Sosul care a ramas in tava (daca este nevoie il strecuram) adaugam intr-o cratita, adaugam rozmarinul si usturoiul tocat, il punem la fiert cca 5 min dupa care il turnam peste pui si mai lasam cca 5 min dupa care il putem servi.
Incearca si aceasta reteta video